آیا می توان از یک شارژر یو اس بی برای شارژ همه ی وسیله ها استفاده کرد؟
اخیرا کابل یو اس بی تبدیل به استانداردی برای همه چیز شده است. از تبلت ها و موبایل ها گرفته تا دوربین ها و حتی هدست ها. کابل یو اس بی دو استفاده مهم دارد، یکی برای انتقال داده و دیگری برای انتقال برق و شارژ وسایل الکترونیکی.
کابل یو اس بی (USB) در اشکال مختلف وجود دارد. شکل رایج آن همان ظاهر حافظه های فلش است که به کامپیوتر متصل می کنیم. دو ظاهر دیگری که در وسایل کوچک مانند موبایل و ام پی تری پلیرها کاربرد دارند عبارتند از "مینی یو اس بی" و "میکرو یو اس بی". اینجا منظورمان از کابل یو اس بی تمام آن ها است.
سوال مهمی که برای خیلی ها مطرح می شود آن است که آیا می شود با یک شارژر یو اس بی تمام وسایلمان (مانند موبایل، تبلت، ام پی تری پلیر) را شارژ کرد؟ یا حتما لازم است برای هر وسیله از شارژری که همراه آن بوده است استفاده کنیم؟
توضیح بیشتر
بر روی هر شارژر دو عدد است که اهمیت دارد. یکی ولتاژ خروجی و دیگری آمپر خروجی است. ولتاژ خروجی شارژر های یو اس بی و حتی پورت های یو اس بی لپ تاپ وکامپیوتر همه ۵ ولت است. تفاوت اصلی در آمپر خروجی است. برخی شارژر ها آمپر بیشتر و برخی آمپر کمتر را به دستگاه تحویل می دهند.
پس اگر موبایلم را به شارژری با آمپر بالاتر وصل کنم ممکن است که منفجر شود؟ نه، اینطور نیست. بگذارید توضیح بدهیم. یک جمله معروف در رابطه با شارژر ها وجود دارد
آمپر توسط دستگاه کشیده ولی ولتاژ به آن تحمیل می شود
معنای این جمله آن است که تنها خطری که وسیله ی شما را تهدید می کند متصل کردن آن به شارژری است که ولتاژ خروجی بالاتر از حد دستگاه تحویل دهد. همانطور که قبلا گفتیم، ولتاژ تمام پورت ها و شارژر های یو اس بی ۵ ولت است پس مشکلی پیش نخواهد آمد. برخلاف والتاژ که (به زور) به دستگاه تحمیل می شود، در رابطه با آمپر دستگاه است که تصمیم می گیرد و به همین جهت اگر شارژر شما آمپر بسیار زیادی را هم تحویل دهد، دستگاه به میزانی که توانایی دارد آمپر را خواهد کشید.
حتما دیده اید که زمان شارژ دستگاه شما با شارژ های مختلف فرق می کند. برای مثال شارژ کردن موبایل از طریق یو اس پی کامپیوترممکن است که ۶ ساعت طول بکشد ولی اگر موبایل را به شارژر متصل کنید ۴ ساعته شارژ می شود. علت این تفاوت زمان در همان آمپر خروجی است. آمپری که پورت های کامپیوتر و یا لپ تاپ تحویل می دهند بسیار کم است و به همین جهت زمان زیادی برای شارژ وسایل الکترونیکی صرف می شود.
چه شارژری را انتخاب کنم تا وسایلم سریعتر شارژ شوند؟
از آنجایی که شارژر های جدیدتر آمپر خروجی بالاتری دارند، استفاده از شارژری با تکنولوژی جدید بهترین گزینه است. از همان شارژر برای شارژ همه ی وسایل الکترونیکی خود استفاده کنید زیرا علاوه بر راحتی کار و نیاز به حمل فقط یک شارژر، زمان شارژ دیگر وسایل شما هم کاهش می یابد. برای مثال اگر گوشی شما دو سال قدمت دارد و به تازگی تبلت جدیدی خریداری کردید، بهتر است از شارژر تبلت برای شارژ تمام وسایل الکترونیکی خود استفاده کنید.
من یه جایی خوندم که با پورت کامپیوتر اگه گوشی رو شارژ کنیم چون مدت زمان طولانی میبره باعث استهلاک باطری میشه. درسته؟
با درود به همه دوستان
ولتاژی که برای شارژ گوشی لازمه بین ۴.۷ ولت تاحدود 5.2ولت میباشد و در مدار شارژرها بخاطر داشتن رگولاتور ولتاژ و ای سی تثبیت جریان معمولا خروجی ثابت با جریانی در حدود نامی میباشد که البته این به دستگاه میهمان متفاوت است ولی در کل در بار نامی شارژ ثابت انجام میشود .من چند وقته دارم رو یک شارژ مرکزی کار میکنم هنوز در اواسط راه پروژه هستم. با آرزوی موفقیت برای همه
مقاله بنظر من کاملا اشتباست …
سلام. اون دوست عزیزمون که به عنوان کارشماس ارشد برق نظرشونو فرمودن نظرتون خیلی غیر کارشناسی و عوامانه بود دوست من ! هر شارژر یک توان مشخصی دارد و از انجا که ولتاژ خروجی ثابت است پس جریان در بازه مشخصی میتواند کم و زیاد شود و هر میزبانی از شارژر بنا به نیاز خود میتواند از شارژر درخواست جریان کند. اگر جریان درخواستی بیشتر از توان شارژر باشد اتفاقی که میافتد کار کردن شارژر با حداکثر توان داغ شدن و نهایتا خراب شدن شارژره ولی میزبان اگر فقط شارژ باشد که کندتر شارژ میشود و اگر وسیله ای مثل فن باشد با دور آرامتر میچرخد و … البته اگر میزبان نتواند حداقل جریان مورد نیاز خودشو از شارژر بگیرد کلا کار نمیکند ! ولی شارژری که ولتاژ بالاتر داشته باشد میتواند مورد خرابی دستگاه میزبان بشود
منظور ایشون از افت ولتاژ، افت ناشی از مقاومت داخلی خود شارژر هست وقتی که جریان کشیده میشه و هر چه جریان بیشتری کشیده بشه افت ولتاژ بیشتر هست و این یه مطلب کلی در نظریه مدارهای الکتریکی هست
ولی در مورد شارژر های جدید باید بگم که کارایی و طراحی شون طوری هست که مقاومت داخلیش ناچیزه و افت ولتاژی نداره
البنه شارژرها هم محدود کننده جریان دارند و جریانی اضافه تر از از قدرت نامی خودشان نمیدهند.(منظور از قدرت نامی توانی هست که روی پلاک مشخصاتش هست)
سلام من ی کلیپ دیدم که طرف با ی اداپتور که ولتاژشوتشون نداد گژاشت روی خودشارژر البته انداره ی نصف شارژربود تصف کبریت
بهد سیم یوسبی که وصل میشد ب شارژر و گوشی رو نصف کرد و سیمهای شون لخت کرد بعد رو سیمها رو با فویل یا همون زرورق المینیومی لوله کرد بهد سیم مسی بود گویا روش کشید و چسب برق روی سیم ها کشید البته سیما که سه تا بودن رو از هم باز کرده بود
بعد شارژ زد به برق معمولی و یواس بی روهم وصل کرد به شارژر
بعداون سیم دیگه روهم همین داستان سرزش دراورد و زد ب گوشی وتوکلیپ دیدم که گوشی شارژ شد میخواستم بدونم این ترفند جواب میده واقعا؟؟!
چون واقعا اگه بشه اینجوری ی شارژر بی سیم ساخت خیلی عالیه اینجوری سیم یواس بی دیگه لارم نیست تعویض کنم بدلیل قطع و …
ممنون میشم این جواب تو ایدی تلگرامم بفرستی اگه مایل بودید بهم پی وی بدید براتون کلیپ بزارم و راهنماییم کنید
ایدی من aliberkut
ممنون میشم دوست عزیز
کاملا سرکاریه.
میخام بدونم خود usbاین مقدار برقو عبور میده یا خراب میشه
اگ برق مستقیم ب usbوصل کنیم بعد به گوشی وصل کنیم چی میشه
عموجان اینکارونکنی یه وقت،چون خودت وگوشیت میپکیدوبه فنامیرید.
این سوال ازیه بچه کوچیک هم بعیده که شمابیان کردی
اگه اون برق مستقیمی که میگید ۵ ولت باشه و سیمها رو هم درست وصل کنی مشکلی پیش نمیاد.
عموجون من، نظرمو بعنوان یه کارشناس ارشد برق میگم!!
اکثر شارژرها ولتاژی ک روشون مینویسن توی آمپراژ نامی مخصوص دستگاهه، یعنی شارژر تو بی باری ممکنه ولتاژی خیلی بالاتر از ولتاژ نامیشونو ببینی دارن، میتونی ولتاژ شارژر رو توی حالت بی باری و متصل به دستگاه با مولتی متر بسنجی و مقایسه کنی. و اگر آمپر بیشتری از مقدار نامیشون ازشون بگیری ولتاژشون تو ترمینال وسیله کمتر از حد نامی شه
فراموش نکن ولتاژ و آمپراژ همیشه به هم وابسته ان، و واسه یه شارژر کوچک طراحی طوریه که مقادیر نامی واسه اون دستگاه خاص طراحی شده.
واسه باتری لیتیوم یون که جونسخت هست هم باید گفت که درمواقع ضروری باهر شارژری میشه شارژش کرد، ولی واسه بهترین کارایی باتری لازمه که با شارژر مخصوص شارژ شود.
یاعلی
[…] گرد آوری : گروه تکنولوژی همیار آی تی منبع : روباه […]
سلام
من چند وقت پیش باطری موبایلم را تعویض کردم. بعد از سه چهار ماه، یک روز پس از شارژ موبایلم، متوجه شدم که کاور موبایلم یک طرفش باز شده و بسته نمی شود، وقتی باز کردم، دیدم باطری باد کرده است. رفتم به مغازه ای که آن را عوض کرده بود، گفت شاید از شارژر موبایل ات است، به او گفتم که باطری قبلی اش را با همین روش شارژ کردم و مشکلی نداشت (باطری قبلی اش به دلیل خرابکاری خودم از بین رفته بود). او گفت موبایل ات زیاد در شارژ می ماند؟ گفتم که وقتی پر شود خارج می کنم. شاید چند باری چند ساعت بیشتر در شارژ مانده باشد. تعمیرکار دیگری می گفت که باطری اصلی که کارخانه می اندازد بسیار خوب است ولی این باطری ها هر دو سال باید عوض شود. و وقتی شارژ شد باید از دستگاه خارج کرد. می خواستم بدانم آیا با این تفاسیر زیاد ماندن گوشی موبایل در شارژ باعث باد کردن باطری شده. (لازم به ذکر است که باطری را بدون گارانتی خریده بودم و تعمیرکار دیگر می گفت اورجینال نیست)
با سلام میخواستم بدونم ایا با شارژر موبایل میتونم هدفونمو شارژ کنم یا نه؟
دمت گرم ماروازسردرگمی دراوردین
سلام گوشی من نوت ۳ هست و روی شارژر ۵.۲ ولت خروجی نوشته شده اگه از شارژر های ۵ ولت استفاده کنم آسیبی به باتری نمیرسه؟!
اقا دمت گرم از جهل درمون اوردی 😀
سلام تبلت(Q73) من از طریق شارژر ،شارژنمی شود آیا میتوانم بکمک پورت یو اس بی بدوناستفاده از PC ,و بصورت مستقیم شارز کنم ممنون
بله طبیعتا باید از آن طریق شارژ بشود. وصل کردن پورت یو اس بی تبلت به شارژر یو اس بی مشکلی برای تبلت به وجود نخواهد آورد و همانطور که اینجا توضیح دادیم جای نگرانی ندارد.